0

Voeding marathon voorbereiding

' de helende reis' Brandon bays 'Op weg naar herstel' Carl Simonton - een zelfhulpprogramma voor mensen met kanker. #yougogirldingen #rexona #rexonaleftandright in samenwerking met @rexonanl read more Advertisement Media removed weer lekker getraind vandaag! ' roept Marcella enthousiast. #15 Gebruik je televisie om gezonder te eten deze is heel simpel. 'Is een regelmatig inkomen voor jou belangrijk, dan zijn distributiefondsen de beste keuze weet Michel maus, professor fiscaliteit en layani partner van Bloom Law Firm. 'mindfulness' david Dewulf - een pad van vrijheid 'mindfulness werkboek' david Dewulf - een uitnodiging om te leven in het nu 'hoe tem je een wilde olifant?' Jan Chozen bays - en andere oefeningen in mindfulness 'mindfulness' Dirk vieren - een klare kijk. "Ik ben meer landmeter dan voetballer". "Ik liep door de porseleinenwinkel" Klik hier om een reactie te geven Vis met joint Komt een vis een junk tegen, zegt die vis tegen die junk: "hey geef mij eens een joint?" "hoezo? "How will this be mary asked the angel, "since i am a virgin?" The angel answered, "The holy Spirit will come on you, and the power of the most High will overshadow you. ' de moed van imperfectie' Brené Brown - laat gaan wie je denkt te moeten zijn ' gelukkig ben ik niet de enige' Brené Brown - maak van schaamte en kwetsbaarheid je kracht 'een cursus in loslaten' Marianne williamson 21 spirituele. "Ik geil wel op dat kale spleetje van je" zei hij "ik denk dat wij het wel fijn zullen hebben, ik ga nu gerard maar halen, denk eraan dat hij alles nog moet leren". 'haha, geeft niet hoor. "Het moet zeker niet de huidige hulpvormen vervangen. 'ik heb in de training persoonlijke effectiviteit geleerd om mensen, situaties en ook mezelf niet meteen te beoordelen.

voeding marathon voorbereiding

De loop : maasmarathon de la meuse

Voor, tijdens en na het ervaringen evenement is het echter belangrijk goed stil te staan bij een aantal tips. Wanneer en hoeveel je weer kunt gaan trainen is erg afhankelijk van blijdorp je conditie, de duur van de voorbereiding n het verloop van je marathon. Ook veel rekenmachines: Calorieverbruik, trainingstabellen, hartslagmeter. #14 Spice up your life ik ken letterlijk mensen die hun dag beginnen met een shotje. . #fitwithsuus #balance #coreexcercise #winactie #doyou #Keepmoving #Perry #pumawomen read more media removed oké, deze wijsneus heeft gisteren weer iets nieuws geleerd. "Je mag hem zien bood ik aan en maakte mijn broek los. "Je mag voor jezelf kiezen" hoor ik dan. '7000 manieren om te luisteren naar het leven' Mark nepo 'de kracht van je spirit' Sonia Choquette - leef vurig, vreugdevol en vrij- laat je Spirit aan het roer van je leven ' de moed om te beslissen' Anselm Grun ' intuïtie' Malcolm. "In the study, the benefits of exercise were apparent, even without a change in diet. #5 Het huishoudapparaat wat weg kan ik mag toch hopen dat niemand mij hier op tegen gaat spreken?

voeding marathon voorbereiding

met de zware trainingen. Geef nooit op en laat niks je in de weg staan. Het lopen van een marathon vergt enige voorbereiding. Niet alleen trainen in noodzakelijk. Een goed trainingsschema en discipline zijn onder andere erg belangrijk. Vanaf het begin hebben wij gekozen voor een landelijke marathon, helemaal verschillend van de grote stedelijke marathons zoals. Wedstrijd de wedstrijd vertrek en aankomst. Het vertrek en de aankomst van de maasmarathon bevinden zich op de Place reine Astrid. Extreem goede vetverbranding zorgt nog niet voor betere prestatie louise burke over het hebben van een goed voedingsplan in voorbereiding op een evenement:. Deelnemen aan de dam tot Damloop is leuk en gezond.

Dat voeding belangrijk is bij hardlopen zal je begrijpen

Marathon : maasmarathon de la meuse

Starten met tempowerk en lange duurlopen moet ook weer worden opgebouwd. Ga niet meteen volle back maar zet de rem zowel op eten het aantal herhalingen als het tempo. Als je deze cyclus succesvol heb afgerond ben je klaar voor je volgende race! Fanatieke lopers willen graag snel weer in trainen smeersysteem en de volgende wedstrijd lopen. Ben niet te bang dat je conditie snel achteruit gaat. Als je te snel weer gaat trainen zal je herstel onnodig lang duren. Na twee tot drie weken zijn goed getrainde lopers meestal weer op hun oude niveau of zelfs beter.

Als je je goed voelt en geen blessure hebt kun je voorzichtig wat alternatieve training doen; zwemmen, fietsen of crosstrainen. Cyclus 3: de terugkeer naar rustig hardlopen. Deze cyclus begint meestal drie of vier dagen na de wedstrijd en duurt tot ongeveer een maand daarna. Zorg dat je trainingen niet intensief zijn en voorkom de echt lange duurlopen. In deze periode kun je de frequentie en duur van je trainingen langzaam opbouwen. Beginnend met 1 keer in de drie dagen lopen. Ben je gewend om meer te doen? De andere dagen kun je eventueel alternatief trainen. Let deze periode goed op eventuele pijntjes en blessures. Je rusthartslag is een goede indicator of je al toe bent aan deze én de volgende fase. Microcyclus 4: Tempowerk en lange duurlopen?

Mijn eigen marathon ervaring plus

Ook té heet douchen (of badwater) voor is niet aan te raden. Wat je wel goed kunt doen is licht (!) rekken, wat rondwandelen en een rustige massage. Net zoals voor de race is het belangrijk koolhydraatrijk te eten in de zes uur na de race. In deze zes uur zou je ook in staat moeten zijn geweest om te urineren. Let op de kleur; is je urine gelig dan is dit duidelijk een teken van dehydratie. Cyclus 2: Volledige rust, deze fase duurt van de marathon tot op het moment dat je geen spierpijn meer hebt, niet geblesseerd bent en weer gemotiveerd om te trainen. Dit kan twee dagen, twee weken of zelfs langer duren. Zorg in deze periode voor wat extra rust, goede hydratatie en gezonde voeding. In deze periode kun je de race evalueren en (als je zin hebt) een nieuw doel stellen. Ook verwaarloosde vrienden en familie hebben wellicht een bezoekje verdiend? voeding marathon voorbereiding

Wanneer je toe bent aan de volgende cyclus zul je in veel gevallen zelf moeten bepalen. Je rusthartslag kan je een handje daarbij helpen. Is deze zon vijf tot tien slagen hoger dan wat je gewend bent dan doe je er goed aan nog niet naar de volgende cyclus te gaan en wellicht zelfs terug te keren naar de vorige fase. Cyclus 1: de eerste 24 uur. Begin zo snel mogelijk na de marathon met drinken. Het liefst een koele drank met zowel koolhydraten en elektrolyten. Bij kou is het goed om dit aan te vullen met warme dranken zoals bouillon. Zorg binnen twee uur na de race voor vast voedsel met koolhydraten én eiwitten bijvoorbeeld in de vorm van chocomelk of bananen met zuivel (yoghurt, kwark). Mocht maag je last hebben van je maag dan kan een blikje cola nog wel eens helpen om je maag te kalmeren. Niets eten of drinken is geen optie; het vertraagt je herstel aanzienlijk en is kolen op het vuur voor je toch al verminderde weerstand. Je kunt dranken met veel cafeïne en alcohol beter nog even laten staan.

Bedankt en succes met het trainings

Meestal duurt dit 1 tot 3 dagen. De pijn wordt veroorzaakt door kleine spierscheurtjes. Je conditie en de intensiteit van de inspanning is sterk bepalend voor de mate van spierpijn die je ervaart. Lichte massage, koeling en lichte, alternatieve training (zwemmen, fietsen) kan helpen. Zolang je spierpijn hebt wordt het sterk afgeraden weer te beginnen met hardlopen. Je voeten hebben tijdens de marathon gemiddeld zon 40000 stappen moeten nemen. Er bestaat een gerede kans dat het heeft geleid tot de nodige blaren. Het is belangrijk dat je (open) blaren goed schoon maakt en een infectie voorkomt. Maak ruim gebruik van jodium azijn en voorkom dat je anders gaat lopen om eventuele pijn te vermijden. Hierdoor kun je meer vragen van spieren en gewrichten die dat niet gewend zijn wat kan lijden tot blessures. Micro-cycli, er zijn geen duidelijke regels die aangeven hoelang het duurt tot je weer volledig belastbaar bent na je marathon. Het doorlopen van een aantal micro-cycli kan je helpen om het rustig op te bouwen.

voeding marathon voorbereiding

Krijg je ondanks deze maatregelen toch koorts vermijdt dan elke lichamelijke inspanning. Zorg ook puisten dat je wat extra drinkt de eerste paar dagen na de wedstrijd. Somber ondanks die goede wedstrijd? Zelfs na een geweldige marathon en wellicht een nieuw persoonlijk record hebben sommige lopers last van een sombere stemming daags na de wedstrijd. Hiervoor zijn verschillende verklaringen. Een van de verklaringen is dat het bepaalde neurotransmitters die invloed hebben op je stemming, worden aangetast door de lichamelijk inspanning. Ook het wegvallen van een doel kan zorgen voor een wat somber humeur. Wederom is goede voeding, rust zuiveren en voldoende vocht belangrijk. Het stellen van een nieuw doel kan bovendien zorgen voor een positievere kijk op het leven. De eerste dagen na de marathon zullen hoogstwaarschijnlijk gepaard gaan met stijfheid en spierpijn.

Trainen voor de marathon!

Als je na weken van verstand trainen en zelfbeheersing in je opbouw eindelijk je marathon gaat lopen is het verstandig om alvast na te denken hoe je jouw marathoninspanning gaat verwerken. Je herstel van de inspanning vraagt namelijk minstens net zoveel bord discipline. Wanneer en hoeveel je weer kunt gaan trainen is erg afhankelijk van je conditie, de duur van de voorbereiding én het verloop van je marathon. Van een niet optimale voorbereiding en een race waar je gemeen diep bent gegaan zul je aanzienlijk langer moeten herstellen dan als je het wat rustiger aan hebt gedaan. Kon je in de voorbereiding gebruik maken van een schema, het herstel vraagt vooral om luisteren naar je lichaam en trainen op gevoel. Toch zijn er wel een aantal richtlijnen. Wat gebeurt er met je lichaam na de marathon? Na de marathon is je weerstand tijdelijk aangetast door de stress van de lichamelijke inspanning. Je bent vatbaarder voor verkoudheid, griep en infecties aan je luchtwegen in de dagen en weken na je wedstrijd. Het beste is om de dagen na de wedstrijd extra te letten op gezonde voeding en wat meer te slapen dan wat je gewend bent.

Voeding marathon voorbereiding
Rated 4/5 based on 699 reviews
SHARE

voeding marathon voorbereiding Yvomuv, Thu, May, 10, 2018

M m, hardloopchick met dagelijks vrolijke posts vol met inspirerende teksten en kleurrijke fotos. Dit blog is wel echt een voorbeeld voor mij als blogger. Posts zijn eenvoudig, maar altijd leuk om te lezen (en te zien).

voeding marathon voorbereiding Ymadah, Thu, May, 10, 2018

Niet zo gek als je de marathon van Berlijn wilt gaan lopen (aanstaande zondag!) en in oktober naar Amerika mag voor het wk obstacle course racing. Ze schrijft leuke blogs over haar voorbereidingen en alles wat ze meemaakt. Trail-Running (Chris van beem) /blog, blog op dé trailrunning website van Nederland onder leiding van trailbeest Chris van beem. Chris loopt veel lange afstanden en deed onder andere mee aan de Ultra Trail du mont Blanc (je weet wel, deze ). Chris en de andere bloggers op gaan heel Nederland en de rest van de wereld af op zoek naar de mooiste trails.

voeding marathon voorbereiding Vyhyw, Thu, May, 10, 2018

Mn posts moeten aantrekkelijk zijn voor de doelgroep (hardlopers ik moet vaak posten om gezien te worden (maar ook niet te vaak om irritant te zijn) en ik wil posts schrijven met enigszins diepgang op hardloopgebied (zonder ingewikkeld te worden). Uiteindelijk schrijf ik voor mezelf, maar natuurlijk wil ik ook een vast publiek opbouwen dat de onderwerpen van mn posts waardeert en er ook iets aan heeft. Hiervoor laat ik me graag inspireren door andere bloggers. Bloggers die ik nu mag beschouwen als mede-hardloopbloggers, maar die voor mij ook vooral een voorbeeld zijn: Run Andrea run, deze dame blogt en deelt als een malle.

voeding marathon voorbereiding Ifecuqu, Thu, May, 10, 2018

Deze zijn echt de moeite waard om ók te volgen! Ooh, dat had ik al gezegd. Maar het is waar!

voeding marathon voorbereiding Epazicy, Thu, May, 10, 2018

Een succesvol blog opbouwen is best lastig. Ik heb genoeg ideeën voor leuke onderwerpen, maar voor de kunst van het bloggen laat ik me ook graag inspireren door anderen. In deze post deel ik mijn favoriete hardloopblogs.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: